Mónica Arboleda i Hernández


Mónica Arboleda i Hernández

Mónica Arboleda i Hernández

Edat:  31 anys

Comissió:  AC Falla Pare Méndez

Professió/estudis:  Graduat Social i Tècnic en Prevenció de riscos laborals

Aficions:  La música, el cinema, la lectura, el teatre

Càrrecs en directiva/ Família fallera:  Encara no he tingut l’oportunitat de tindre càrrecs en directiva. La meua família no es valenciana i no té tradició fallera. Tinc l’orgull de ser la primera fallera de la família i en aquestos dos anys he aconseguit ser Fallera Major de la meua comissió i ara part de la Cort d’ Honor de Torrent.  Encara que no ha pogut ser fins fa dos anys que complira el meu somni de viure les falles des de dins, sempre he sentit devoció per aquesta festa i encara tinc la mateixa il·lusió del primer dia que vaig començar a formar part de la meu comissió.

Anys de fallera: Porte 2 anys de fallera

Acte preferit: L’ofrena, per que em sembla el més emotiu

Un color: Blau

Un olor:  El camp després de ploure

Un lloc: La platja un dia d’estiu

Un llibre: La sombra del viento

Una cançó/artista: Halo /Beyonce

Una peli: Moulin Rouge

Un somni: No deixar de somniar

 

Defineix la teua personalitat:

Sóc una persona alegre, riallera i molt afectuosa. Em considere responsable, pacient y crec que empatis prou be amb la gent.

 

Com veus les falles actuals? Rescataries del passat cap element  o situació de la festa?

L’evolució de la tècnica i les noves tecnologies d’ara permeten moltes més possibilitats que en el passat a l’hora de crear monuments, de fer mascletaes, varietat d’indumentària, etc. Crec que s’ha continuat molt bé la tradició adaptant-la a l’actualitat, fent que les falles mantinguen l’essència que les va fer nàixer.

 

Tens algun referent faller de Torent o València? Qui? Per què?

Les meus referents son la Fallera Major de Torrent Ester Veguer i la seu Cort d’Honor. He tingut l’ oportunitat de conèixer-les i m’agrada’t molt com han representat a la ciutat de Torrent, la responsabilitat que han tingut en el seu càrrec i la simpatia que totes desprenien.

 

Les falles de Torrent han sigut declarades  Festes d’Interés Turístic Autonòmic, per a tu … Quins creus que han sigut els motius d’este reconeixement?

Crec que s’ha aconseguit que les falles de Torrent siguen tan grans com la nostra ciutat donant-li la rellevància i importància que es mereixen. S’ha creat tot un organigrama que funciona a la perfecció i permet que la festa es desenvolupe fàcilment a més de que s’ofereix una festa accessible per a tot el món que vulga participar d’ella.

 

 

A banda de representar la ciutat. Què significa per a tu ser Fallera Major de Torrent? I de la Cort?

Ser Fallera Major de Torrent o formar part de la seua cort seria un orgull i una experiència meravellosa. Et permet conèixer les diferents formes de viure la festa en altres poblacions i ser part del mon cultural del nostre poble. Vius gran quantitat de situacions emocionants que t’omplin i coneixes a molta gent interessant que t’aporta nous coneixements i noves perspectives.

 

Quines expectatives de futur tens en el món de les falles?

Una vegada finalitze enguany, tornaré a la meua comissió a la que aportaré les meues experiències que pugan millorar la manera de fer festa.  Tal volta el futur te més coses preparades per a mi que em permetran participar activament en el món de les falles.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: