Verónica Mora i Cervera


Veronica Mora i Cervera

Veronica Mora i Cervera

Edat: 29 anys

Comissió: Falla Carrer Toledo i Voltants

Professió/estudis:

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Finalitzant estudis del Grau de Magisteri

d’Educació Primària

Aficions: Fer esport, llegir, passar temps amb el amics i les falles.

Càrrecs en directiva/ Família fallera:

A casa som tots fallers. Mon pare ha sigut president de la meua comissió durant 13 anys, abans havia format part de la junta directiva de la comissió en diferents càrrecs i ha sigut membre de Junta Local Fallera. Ma mare ha sigut Fallera Major de la falla a l’any 1993 i durant molts anys delegada d’infantils. El meu germà ha sigut president infantil a l’any 1994 i faller des que va nàixer. Jo he estat a la junta directiva con ajudant de la secció infantil. Fallera Major Infantil al 1997 i component de la Cort d’Honor Infantil de 1998.

 

Anys de fallera: 29 anys

Acte preferit: La Crida i el dia de San Josep

Un color: El verd

Un olor: l’olor a gespa acabada de tallar i l’olor a pólvora.

Un lloc: La platja

Un llibre: “Misión Olvido” de María Dueñas

Una cançó/artista: “Cómo hablar” de Amaral

Una peli: Ocho apellidos vascos

Un somni: Treballar de mestra quan finalitze els meus estudis.

 

Defineix la teua personalitat:

Sóc una persona tranquil·la, familiar, prudent, constant i de vegades sóc un poc temperamental.

 

Com veus les falles actuals? Rescataries del passat cap element  o situació de la festa?

Les falles actuals han anat adaptant-se a la societat i a les circumstàncies, han sabut superar les pedres del camí i han aconseguit reinventar-se per a continuar amb la seua activitat fallera. El col·lectiu faller és un dels moviments associatius mes important de la ciutat de Torrent, les falles estan molt integrades en el que fer diari de la ciutat, generen molta activitat al seu voltant, són integradores, solidàries i obertes a tot el món. Han evolucionat i han canviat coses en el seu funcionament, però han sabut mantindre la seua essència i continuen sent centre de cultura i de tradició valenciana.

Si he de rescatar alguna cosa del passat, el primer que me ve al cap són les despertaes plenes de xiquets. Me declare enamorada de la pólvora i potser per això anhele tant eixes despertaes en les que els mes menuts de la falla participaven. Però es un acte que no se si podrà tornar…

 

Tens algun referent faller de Torrent o València? Qui? Perquè?

El meu referent faller es mon pare. Si em pose a pensar no recorde un instant del passat en el que ell no haja estat vinculat al mon de les falles, sempre me ve al cap liat en papers i històries falleres. Ell ens ha tansmés a tota la família l’amor per esta festa. Amb el seu exemple he après que una falla necessita moltes hores d’implicació i dedicació, però que la festa no sempre es agraïda i que moltes voltes la recompensa simplement es vore el treball ben fet. Ell ma ensenyat que la falla, com he dit abans, es festa, cultura i tradició.

 

Les falles de Torrent han sigut declarades  Festes d’Interés Turístic Autonòmic, per a tu … Quins creus que han sigut els motius d’este reconeixement?

Pense que les falles de Torrent per la seua història i trajectòria mereixien aquest reconeixement, primer per el numero de comissions que existeixen i per tant, pel gran volum de persones que integren i són partícips del món de les falles. També per les peculiaritats i els fets històrics que han marcat les nostres festes, com es la Tombà de les falles de 1957 i la capacitat de tornar a refer-se en el pas del temps i continuar amb la activitat fallera al 1968. Des d’aleshores els fallers han fet una gran llavor i es reflecteix en els llibrets de les diferents comissions falleres o els concursos de cartells. Així mateix, actes tan únics com el Trasllat de la Mare de Déu són motius més que suficients per a obtindre aquesta distinció

 

A banda de representar la ciutat. Què significa per a tu ser Fallera Major de Torrent? I de la Cort?

Utilitzant un símil esportiu, per a mi ser Fallera Major és com un esportista que aconsegueix pujar a lo més alt del pòdium. Però no sols és una alegria i una il·lusió, també és una responsabilitat representar a totes les comissions de Torrent i mostrar en altres municipis com es viuen ací les falles.

En la cort es veuen reflectides la diversitat de les falles, les diferents maneres de sentir i de fer falla. Per això, ser component de la Cort d’Honor requereix el mateix compromís i responsabilitat. Igualment es una alegria i un privilegi formar part d’ella

 

Quines expectatives de futur tens en el món de les falles?

Primer viure intensament l’any 2016 i disfrutar d’aquesta experiència. Després continuar en la meua comissió, treballant i posant el meu granet d’arena per engrandir aquesta festa.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: