Beatriz Fernández i Mireia Galán són triades Falleres Majors de Torrent 2014 davant de més de 1.600 persones


L’Àgora de Parc Central va acollir l’acte d’elecció més multitudinari, sota el títol “Muses”

 

Mireia Galán és la primera Fallera Major Infantil en la història de la falla Pare Méndez, mentres que el barri Sant Gregori ha esperat 11 anys per a aconseguir-ho

 

Les noves representants començaran el seu regnat al setembre, junt amb les seues 8 companyes de la Cort d’Honor i 8 xiquetes de la Cort Infantil

 

Torrent, 15/07/2013- L’any 2014 faller té noms propis: Beatriz Fernández Olivares i Mireia Galán Noguera. Elles van ser les triades dissabte passat en l’Àgora de Parc Central, davant de més d’1.600 persones en l’acte més multitudinari que es recorda. La falla Pare Méndez té representant infantil per primera vegada en tota la seua història, mentres que la falla barri Sant Gregori ha hagut d’esperar 11 anys perquè la seua representant major torne a estar en el més alt de la festa.

Sota el títol “Muses”, Junta Local Fallera, va posar en escena una proposta molt visual inspirada en la Grècia Clàssica que va traslladar als presents des de l’Àgora del Parc central fins a l’Àgora de l’antiga civilització mediterrània per a triar les seues muses, les màximes representants de les falles.

A les 21.30 hores va tindre lloc la recepció de les candidates per part de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, i la corporació municipal, per a donar començament a l’espectacle a les 22.00 hores, on els motius audiovisuals, les danses i l’humor van posar el toc fresc de la nit, que va ser del grat del públic. Per primera vegada en la història, les falles van estar representades més que mai en l’escenari, ja que un ballet de muses va donar pas a l’entrada dels estendards de les comissions de la capital de l’Horta Sud. Este número estava format pels propis fallers de les comissions de la ciutat, igual que l’escena teatral i un ballet final que va donar el protagonisme a les candidates al formar amb les seues fotografies el mosaic dels logotips de les falles de la ciutat.

El passador d’or, va ser la desfilada conjunta i el joc de passarel·la de les 9 candidates majors i 9 infantils. Després d’este moment, va tindre lloc el veredicte més esperat. Quasi a mitjanit, els membres del jurat van pujar a l’escenari per a entregar l’acta a l’alcaldessa de la ciutat. Després del silenci sepulcral, dos noms: Mireia Galán Noguera i Beatriz Fernández Olivares.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado; i el delegat de Cultura, Modest Muñoz, es van acostar al centre de l’escenari a felicitar a les triades. Després de rebre les felicitacions de les Falleres Majors de 2013, Rebeca Piles i Carla Gómez, tots els presents van cantar l’himne de Torrent i el de la Comunitat. Un castell de focs artificials va posar el punt final a una nit d’emoció i nervis.

Beatriz Fernández Olivares: té 24 anys és de la comissió: Barri Sant Gregori i higienista bucodental de professió. D’entre les seues aficions destaca la seua passió per la dansa oriental i a l’estiu li agrada practicar Surf amb les seues germanes. Li agraden tots els actes, però sobretot, la passada ofrena. Li agrada el color gris i l’olor de riu, ja que li recorda molt als estius amb la seua família.

Mireia Galán Noguera: té 9 anys, és de la Falla Pare Méndez i estudia en el col·legi Ntra sra de Monte-Sió. Li agrada ballar i tota la seua família és fallera. El seu acte favorit és la presentació i el seu color el rosa. Li agrada l’olor de pólvora i el coco i és aficionada a la lectura de la col·lecció de Geronimo Stiltton.

Així, Beatriz Fernández, forma part de la història de la ciutat al convertir-se en la 44a Fallera Major de Torrent i Mireia Galán (37a Fallera Major Infantil de Torrent), al seu torn,  es convertix en la primera xiqueta que representarà a la seua comissió en tan alt càrrec.

La Revista Fallera, RIF, torna fidel a la seua cita

I com ja és tradicional, en l’espectacle de l’Elecció, els torrentins van poder disfrutar de forma gratuïta  d’una altra nova edició de la Revista d’Informació Fallera (RIF) que va nàixer fa just tres anys. Cada trimestre s’informa de manera gratuïta sobre l’actualitat de les falles de Torrent. La Comissió d’Estudis Fallers de Torrent edita esta revista de què s’han repartit 1.500 exemplars entre els assistents.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: